Kurser

Här & Nu, en kurs om fyra lördagar med olika teman.

Målet är att landa i din kropp och ditt andetag och få verktyg som kan förbättra och förädla din vardag.

Denna kurs görs i samarbete med Maria Nilsson, Yogamedmig på Österlen. Vi kombinerar yoga och meditation med samtal och övningar kring dagens tema och du får verktyg att ta med dig hem och jobba vidare med i egen takt. Syftet med kursen är att lära dig se dina mönster i vardagen, lära dig stresshantering, förstå dina möjlighter, hitta din inre kraft och att kunna landa i harmoni med dig själv och din vardag.

Kursen genomförs på underbara Yoga Studio Norrevång, en gård strax utanför Gladsax. Förutom vistelsen i en vacker och harmonisk miljö så serveras vi härlig vegetarisk mat lagad med omsorg av Ottilia Åkersson som äger yogastudion.

I höst kommer vi erbjuda 1-dagars kurs med nedan tema och upplägg med följande datum att välja mellan; 19/10, 26/10, 9/11 eller 16/11 2019.

Till våren 2020 kommer vi erbjuda en kurs med nedan tema och upplägg men där vi träffas heldagar vid 4 tillfällen med start den 11/1 2020.

Tema:

  • Att grunda och återhämta sig
  • Andetaget och rösten
  • Inre och yttre balans
  • Njutning-kryddan i livet

Kursdagarnas upplägg

08.45-9.00 Samling

9.00-10.00 Yoga

10.00-10.30 Kaffe/te och bulle med pålägg

10.30-12.00 Genomgång och samtal kring dagens tema

12.00-12.45 Tyst promenad

12.45-13.30 Lunch

13.30-14.00 Sammanfattande samtal

14.00-15.00 Yoga

15.00-15.30 Meditation

För anmälan är du välkommen att kontakta mig på mail annika.ivarsson@insikten.com.se eller telefon 073-5469812

Mindfulness 8 veckorsprogram

Mindfulness is about being fully awake in our lives.

It´s about perceiving te exquisite vividness of each moment.

We feel more alive.

We also gain immediate access to our own powerful inner Resources for insight, transformation and healing.

John Kabat Zinn, Professor Emeritus

I denna 8 veckors kurs möts vi 2 timmar varje vecka, preliminärt torsdagar 09.30-11.30 under hösten 2019.

Denna kurs riktar sig till dig som levt ditt liv mer eller mindre på autopilot och som nu har mött motstånd i form av en kropp som inte vill som du, som upplever smärta, obehag, svårighet att göra det du är van vid att kunna göra eller det du skulle vilja kunna göra. Du är kanske i ett nytt skede i ditt liv och undrar hur du ska hantera tankar och känslor kring detta?

Kanske har du många frågor och mycket tankar som behöver tas om hand med omtanke och förståelse från andra men främst dig själv?

Att tillsammans i grupp få lyssna, tänka, möta, vara och fritt uttrycka sig är en rikedom som vi använder oss alltför lite av. I mötet med en annan människa kan insikter om mig själv komma till klarhet, ge mod och tillit till mina egna styrkor och förmågor. Mindfulnessbaserad stresshantering är välbeprövat och välbeforskat både utomlands och i Sverige. Här i Skåne eftersträvar Region Skåne att kursen ska finnas på så många orter som möjligt. Samtal varvas med mjuk yoga anpassade efter dig som kanske har stelhet och smärta, meditation, kroppscanning, övningar i närvaro och upplevelse av nuet.

Du får övningar med dig hem som du enkelt kan göra var som helst och när som helst, i din egeten takt. I denna kurs lämnar vi krav på prestation för att istället ge frihet åt upplevelse och inre ro. Max antal deltagare per grupp är åtta personer.

Kursen ges på Norrevång för privatpersoner men kan också köpas in av företag.

Du kan använda dina friskvårdspengar om du har sådana på din arbetsplats.

För anmälan är du välkommen att kontakta mig på mail annika.ivarsson@insikten.com.se eller telefon 073-5469812