Om

Jag heter Annika Ivarsson och bor sen 25 år på Österlen med min familj. Tidigt, faktiskt redan som sexåring började jag spela piano och sen ledde det till barnkör, ungdomskör, orgelspel och så småningom tog jag kyrkomusikerexamen. Under mina år i kyrkans värld upptäckte jag hur mycket jag tycker om att jobba med barn, ungdomar och vuxna, alla åldrar genom hela livet med möten så väl som i glädje som i sorg.

Sedan några år är jag anställd på Kulturskolan i Simrishamn på deltid som sång och körpedagog, en fantastisk plats för utveckling och inspiration både med elever och kollegor. Här får jag möjlighet att arbeta med enskilda elever, coacha dem i nya utmaningar och tro på sig själva. De grupper jag har bygger på det gemensamma med sångglädje, balans i samklang, ansvarstagande, respekt för varandra och mycket humor. Som frilansmusiker jobbar jag både med att sjunga själv och i grupp vid konserter och andra musikaliska tillställningar, ackompanjera på piano i olika sammanhang, leda kör och spela på bröllop, dop, begravningar och gudstjänster.

Att detta skulle leda till min nya utbildning som Stresspedagog med kognitiv inriktning är nog inte konstigt alls. Intresset för människor har alltid funnits och nu är tiden mogen för detta. I samtal, kurser och massage erbjuder jag stresshantering med fokus på insikt om dig själv, hur du fungerar och vad du behöver för att må och fungera så bra som möjligt. Jag har själv erfarenhet av stresshanteringens välgörande och långvariga effekter. Alla de verktyg jag har med mig provar jag och utforskar för att se när, hur och i vilka situationer de bäst hjälper mig.

Naturen erbjuder mig ständigt avkoppling och kraft. Här kan jag motionera med mitt motto ”avspänd effektivitet”. Det låter kanske märkligt men i det avspända tillståndet presterar jag med minst motstånd och upplever min joggingrunda som skön istället för ”ett nödvändigt ont”. Att vara avspänd och följsam i sin vardag istället för spänd och fyrkantig ger en tillåtande känsla mot mig själv och min omgivning, samklang i balans.

På den vackra fyrlängade gården Yoga Studio Norrevång mellan Gladsax och Baskemölla har jag hittat en miljö som känns varm, tillåtande, harmonisk och kreativ. Här med närhet till naturen och havet i en känsla av avskildhet trivs jag i mitt arbete som stresspedagog.